dinsdag 16 april 2013

Welke oogschaduw past het best bij je ogen?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Bron
Een tijdje terug schreef ik een artikel over wenkbrauwvormen. Wat ik ook interessant vind zijn je ogen en de oogschaduw. Welke oogschaduwkleuren passen nu het best bij jouw oogkleur? Dus bij deze, lees verder om te weten te komen welke oogschaduw je ogen extra laten opvallen!

Blauwe/Grijze ogen

Blauwe oogschaduw laat blauwe ogen opvallen, neem dan een blauw die donkerder is dan je eigen kleur. Taupe en grijs kan ook altijd. Wil je iets opvallendere kleuren? Paars, lila en violet zijn dan perfecte kleuren. Ook warme kleuren staan heel goed, bruin en bronze kleuren. Maar ook oranje. Voor een feest kan je bijvoorbeeld een donkerblauwe smokey eye maken. Zilver past ook goed bij deze ogen en staat heel feestelijk.

Bruine ogen

Voor bruine ogen zijn bruintinten heel goed. Bruin, brons, champagne, beige en koper. Dit is heel natuurlijk, wil je iets meer kleur, dan is paars en groen ook heel mooi. Je kan ook combineren, je doet bijvoorbeeld een paarse kleur in de arcadeboog met een bruintint op het ooglid. Of juist omgekeerd. Als je smokey eyes wilt, dan zijn metallic, grijze en de klassieke zwarte smokey eyes het best. Dit laat je bruine ogen zeker mooi uitkomen.

Groene/Groenbruine ogen

Ik vind groene ogen supermooi! Bruintinten gaan altijd met groene ogen. Khaki en mosgroen zullen het groen ook mooi laten opvallen, al zijn dat moeilijke kleuren om mee te werken. Wat ik vaak lees is paarse oogschaduw. Paarse oogschaduw met een grijze ondertoon. Wat ook erg mooi is en feestelijk is goude oogschaduw. Een helder paarse kleur voor een opvallendere look. 

Alle ogen

Natuurlijk staan veel kleuren iedereen goed. Blauw en grijs kan altijd! Ookal staat dit bij de blauwe ogen, toch past het bij alle oogkleuren. Natuurlijk passen bruintinten ook bij iedereen. 

Natuurlijk zijn er geen echte 'regels' voor. Je moet het zelf ook een beetje uitzoeken. Je zal zelf wel merken welke kleuren je het best staan. Dit zijn gewoon wat richtlijnen. Experimenteer gewoon zelf met verschillende kleuren!

Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten