dinsdag 4 juni 2013

Shapen met bronzer

Iedereen kent bronzer wel. Je kan het gebuiken om wat bruiner te lijken, maar je kan er vooral mee shapen. Dit betekent dat je je gezicht slanker laat lijken en wat scherper. Ik ga even samenvatten hoe je het best kan shapen.

1. Zoek de juiste bronzer

De eerste stap is natuurlijk de juiste bronzer zoeken. Om te shapen heb je een matte bronzer nodig, anders is het helemaal niet natuurlijk. Ook moet je even kijken naar de kleur, en daarmee bedoel ik licht of donker. Als je een lichte huid hebt, neem dan ook een lichte bronzer. Anders zie je een bruine streep. En hoe donkerder je huid, hoe donkerder de bronzer. Als je bronzer te licht is, zie je het bijna niet en heb je heel veel nodig.

2. Aanbrengen

Dit is een heel simpele tekening om te zien waar je de bronzer kan aanbrengen. Je kan het op al deze plaatsen doen, maar je kan alleen onder je jukbeen doen bijvoorbeeld. Zorg eerst voor een mooie, egale basis, foundation dus. En breng daaroverheen ook poeder aan. 

De bekendste manier is onder je jukbeen. Hierdoor maak je je jukbeen prominenter en lijkt je gezicht slanker. Breng een streep aan net onder je jukbeen. Begin bij je oor, en ga naar je mond toe. Het is belangrijk vooral bronzer bij je oor aan te brengen, ga niet helemaal tot aan je mond. Stop ongeveer aan je oog. Je brengt het dus in de holtes van je wangen aan.

Wat veel mensen ook doen, is de bronzer op de slapen aanbrengen. Hierdoor lijk je gezicht ook slanker. Dit staat mooi in combinatie met de shape onder je jukbeen. Breng de bronzer aan op je slapen, dat is naast de wenkbrauwen ongeveer. Als je even voelt met je hand, dan voel je dat daar een soort 'putje' is. 

Ook kan je je neus shapen, dit is vooral als je een brede neus hebt. Je kan je neus smaller laten lijken. Breng het gewoon op de zijkant van je neus aan. Let op dat je hier niet te veel aanbrengt, anders valt het heel erg op.

En je kan ook je kin doen, als je lange kin hebt, of een dubbele kin ofzo. Breng dan de bronzer aan onder je kin. Je kin zal dan wat scherper lijken.

Je kan dus kiezen, als je dit allemaal doet, is het wat extremer dan wanneer je alleen onder je jukbeen of op je slapen doet. Je moet zelf even zien wat jij zelf het mooiste vind. Je kan ook opbouwen, als je echt een hard shape wil, dan moet je wat meer aangbrengen. Maar gewoon voor elke dag is subtieler misschien beter.

3. Vervagen en afwerken

Vervaag vervolgens alles zodat het wat natuurlijk lijkt. En dan ben je klaar! Veel mensen voegen nog blush en/of highlighter toe. Het is te zien hoe extreem je het wilt. 

Een heel bekend voorbeeld van iemand die extreem shaped is Kim Kardashian. Zoals je ziet shaped zij veel onder haar jukbeenderen en ook wat op haar slapen. Ik denk ook onder haar kin. Verder gebruikt zijn veel highlighter en een beetje blush.

En dat was het! Ik gebruik soms bronzer, en dan alleen onder mijn jukbeenderen, een beetje op mijn slapen. Je kan er erg mee variƫren, van heel licht tot extreem hard. En natuurlijk kan je het ook gewoon gebruiken om wat bruiner te lijken :)
 

Bronnen foto's:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten