woensdag 6 maart 2013

Olijfolie als haarmasker

Olijfolie kan je voor vele dingen gebruiken, zowel op gebied van koken als beauty. Olijfolie gebruiken als haarmasker werkt heel efficiënt. Sowieso is olie al heel goed voor je haar. Ik ga uitleggen hoe je olijfolie als haarmasker kan gebruiken.

Het olijfolie haarmasker is vooral bedoelt voor beschadigd, droog haar. Het zal je haar glad en zacht maken, en het zal super gevoed zijn. Het goede aan olie is dat het ook je hoofdhuid goed verzorgd, want dat vergeten mensen vaak! Het werkt ook iets anders dan andere maskers. Het is ook natuurlijk en goedkoop. Het enige ingrediënt is de olijfolie.

Hoe gebruik je olijfolie als masker?

Je gebruikt dit masker voor je het gaat wassen, als het nog droog is. Dus, je haar is vies en moet gewassen worden, nu doe je de olijfolie erin. Warm eerst de olie op, dit kan je snel en gemakkelijk doen in de microgolf of in een pannetje op het vuur. Je hebt ook niet zo veel olie nodig, de hoeveelheid hangt af van je haar. Je zal na een paar keer gebruiken wel weten hoeveel je ongeveer nodig hebt. 

Wanneer de olie warm is (hij moet niet te heet zijn, gewoon warm), kan je het in je haar verdelen. Doe best kleren aan die vuil mogen worden, of je badjas ofzo, want als je morst met de olie.. Doe dit best boven een lavabo. Kam je haar eerst door, en verdeel nu de warme olie in je haar. Dit doe je in heel je haar, dus van de hoofdhuid tot aan de punten. Zorg ervoor dat de olie overal op je haar zit. Maar het mag niet druipen ofzo, het moet gewoon vettig zijn door de olie. Nu maak je je haar vast, met een haarklem of een elastiek ofzo, gewoon dat het vast zit en niet los hangt. Als je wilt kan je folie of een handdoek om je haar wikkelen, ik doe dit niet. En dit laat je nu een tijd zitten! 

Je laat dit ongeveer een halfuur zitten, of langer. Ik laat het gewoon een tijd zitten, soms een halfuur, soms een uur. Je kan ondertussen toch andere dingen doen, je hebt er geen last van. En dan ga je douchen en spoel je de olie uit. Gebruik gewoon shampoo, je zal wel wat meer nodig hebben dan normaal. Zorg er gewoon voor dat alle olie uit je haar is. En dan ben je eigenlijk klaar! Je hoeft geen conditioner te gebruiken, maar als je haar heel beschadigd en droog is, kan je een héél klein beetje conditioner op de punten doen.

En dan laat je je haar drogen of droog je het. Je haar zal superzacht en glad zijn! Bij mij valt het dan altijd goed. En het is heel zacht en glanzend! Ik vind dit echt een supergoed masker en gebruik dit soms. Pas wel op dat je het niet te vaak gebruikt, maximum 1 keer per week. Ik gebruik het soms, maar niet vaak. 


En dat was het! Probeer het eens, zeker als je droog en beschadigd haar hebt!







Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten