zaterdag 2 maart 2013

Soorten Vlechten

Er bestaan veel verschillende soorten vlechten. Je haar vlechten betekent dat je plukken haar afwisselend onder en boven elkaar legt zodat er "pluk" haar ontstaat. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik denk dat iedereen wel weet wat vlechten zijn. Ik ga een aantal soorten vlechten laten zien.

De klassieke vlecht

De klassieke vlecht is de basisvlecht, als je leert vlechten begin je meestal met deze. De foto hierboven en ook de eerste foto van het artikel zijn klassieke vlechten. Hierbij verdeel je je haar in 3 even grote plukken en leg je de buitenste plukken afwisselend over de middelste pluk. Je kan de plukken langs boven of langs onder overleggen. Ook kan je de vlecht aan de zijkant maken, of gewoon langs achter.

De visgraatvlecht

Deze vlecht is heel simpel om te maken. Je verdeelt je haar in 2 plukken. Neem eerst een pluk kleine pluk van de rechterkant en deze leg je aan de binnenkant van de linkerkant. Hierbij leg je de pluk over de rechterkant. Het maakt niet uit aan welke kant je begint, je moet gewoon afwisselen van kant. Ook hier kan je de vlecht zowel achteraan als opzij maken.

De ingevlochten vlecht of Franse vlecht

Deze vlecht vergt al wat meer oefening, ik kon het ook niet meteen. Je vlecht je haar in, het begin van de vlecht ligt zeg maar op je hoofd vast. Het is niet zo makkelijk uit te leggen, maar als je op Youtube zoekt zal je wel genoeg video's vinden. Het uiteinde van deze vlecht is een klassieke vlecht, alleen het deel op het hoofd kan je invlechten.

De waterval vlecht

Ik vind deze vlecht zo mooi! Als je een waterval vlecht wil maken, dan moet je kunnen invlechten. Het is bijna hetzelfde, alleen laat je telkens een pluk haar vallen en neem je een nieuw. Door dit te doen krijg een waterval effect, je plukjes haar die je hebt laten vallen zul je dan goed zien. Zoek even op Youtube voor een uitgebreide tutorial.

Met deze vlechten kan je ook variĆ«ren, je kan er een dot mee maken, je kan een S vorm maken, je kan de vlecht instoppen, van onder naar boven vlechten en dan in een dot ... Er zijn zoveel mogelijkheden! Maar dan moet je eerst deze technieken onder de knie krijgen natuurlijk. Een tip: blijven oefenen! 

Bronnen:




1 opmerking: