woensdag 24 april 2013

Beauty Tip - Voetverzorging

Nu het lente is, en de zomer er binnen een paar maanden aankomt, zien mensen je voeten meer. Je loopt meer rond in open schoenen, en in zomer als je in het zwembad gaat ofzo. Terwijl je in de winter altijd je voeten wegstopte, gaan ze nu meer te zien zijn. Daarom is het goed om je voeten en je nagels te verzorgen. Ik ga een aantal tips geven om je voeten zomerklaar te maken!

Was je voeten

Het beste is om je voeten elke dag te wassen. Je loopt de hele dag rond in schoenen, en als het warm is, gaan je voeten zweten. Ookal heb je sandalen aan, dan nog. Was ze in de avond, voor je naar bed gaat met wat zeep. Dan voelen je voeten ook veel frisser. 

Knip je teennagels goed

Je teennagels zijn anders dan je nagels aan je handen. Ze zitten in schoenen/sokken en in sommige schoenen worden je tenen tegen elkaar gedrukt. Knip je teennagels recht af, en niet té kort. Zo voorkom je ingegroeide nagels. 


Smeer ze in

Nadat je je voeten gewassen hebt, kan je ze insmeren met een (voet)crème. Dit zal je voeten zacht maken. Dat is wel logisch, je smeert ook crème op je gezicht, handcrème op je handen en body butter/lotion op je lichaam. Als je hele droge voeten hebt, smeer dan veel crème op je voeten en doen dan katoenen sokken aan. Dan ga je slapen, en in de ochtend heb je zachte voeten.

Teennagels

Eigenlijk zou je je teennagels op dezelfde manier moeten verzorgen als je nagels van je handen. Vijl je mooi recht (niet afgerond), breng een product aan op de nagelriemen om ze zacht te maken. Duw ze eventueel terug. En dan kan je ze ook lakken. Het is gemakkelijk om van die teenspreiders te kopen. 

Zo, als je nu elke dag je voeten wast, ze regelmatig insmeert en je teennagels verzorgt, dan zijn ze meteen zomerklaar! 


Bronnen:
Bronnen foto's:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten